Alt protein består af aminosyre, lige meget om vi snakker om proteiner i de bøffer du spiser, eller vi snakker om de muskler du har i kroppen. Så hvis du ønsker at få større og stærkere muskler, skal du sørge for at du får indtaget nogle aminosyrer.

Hvad er aminosyrer

Aminosyre er ned spaltet protein, som derfor optages hurtigere i kroppen, end almindeligt protein, da kroppen ikke skal bruge tid på at ned spalte proteinerne.  Aminosyrer er byggestenene af proteiner og findes i alle proteinholdige kilder du indtager via det du spiser.
Der findes 20 forskellige typer aminosyrer og 9 af dem er essentielle. Det vil sige dem kroppen ikke selv kan producere.

Forskel på valleprotein og aminosyrer

Valleprotein indeholder de essentielle aminosyrer du har behov for. Så den eneste forskel der er på valleprotein og aminosyrer pulver, er at kroppen skal ned spalte valleproteinerne først, og derfor er det kun optagelseshastigheden der er forskel på.

Fordelene

Fordelene ved at indtage aminosyre er at du nemt kan sikre dig at du får tilstrækkelig mængder aminosyrer du har behov for, og specielt de essentielle.
Essentielle aminosyrer burde være en del af alle bodybuilders og sportsudøveres daglige kost. Da dette kan være svært at få stillet via normal kost.

Hvorfor hjælper aminosyrer med at få støre muskler?

Hvis du træner for at få større muskelmasse, vil det sige at du giver dine muskler en større belastning end de er vant til og derfor vil de blive nedbrudt, for at kroppen kan gøre sig selv stærkere, ved at danne nye muskelfibre og de allerede eksisterende muskelfibre gøres tykkere.
Men hvis din krop ikke har nok aminosyrer vil der ikke komme nok energi ud til den belastede muskel, og det kan gøre at musklen ikke bliver gjort stærkere, men i værste fald blive nedbrudt i stedet.