Rigtig mange sportsudøvere har stor glæde af at indtage proteinpulver, når de træner hårdt. Det gælder især for dem, der gerne vil have større og mere markerede muskler.

Det er det populære pulver også godt til. Du bør bare ikke tro, at proteinpulveret gør det alene. Det er ikke en genvej til store muskler. Der skal en betydelig mængde af benhård træning til.

Hvilken gavn gør proteinpulveret?

Hvis du indtager proteinpulver, når du træner hårdt, så giver du kroppen bedre mulighed for at genopbygge musklerne, når du er færdig med at træne. Gør du ikke det, så kan det sagtens være sådan, at dine muskler ikke vokser, selv om du træner ihærdigt.

Det sker, når du når din naturlige grænse for størrelsen på dine muskler. Den grænse kan du skubbe til, hvis du tager den anbefalede mængde af proteinpulver. Pulverets virkning er selvfølgelig betinget af, at du træner regelmæssigt og gerne intensivt. Det skal også ses som et kosttilskud, som giver bedst virkning, hvis du ikke i forvejen får nok protein via din kost.

Hvilke proteinpulvere er de bedste?

Der er mange forskellige typer og mærker af proteinpulvere på markedet. De lover alle sammen det samme, men der er naturligvis store og små forskelle på de enkelte versioner.

Om du foretrækker valleprotein eller kaseinprotein, som oftest indtages som shakes, eller om du har det bedre med æg-, ris-, ærte-, soja- og hamp-proteiner, som egner sig fint til madlavning, det er op til dig, dine vaner, din træningsform og dine eventuelle fødevareintolerancer.

Vil du gerne blive klogere på nogle udvalgte produkter, så kig på denne test af proteinpulver. Det er den ultimative guide til din viden om diverse proteinpulvere.

Doser proteinpulveret korrekt

Proteinpulver er som sagt ingen genvej til store muskler i en fart. Det er blot et supplement til din seriøse træning.

Derfor må du ikke bilde dig selv ind, at det går hurtigere med at få de store, flotte muskler, hvis du nu indtager en større dosis af proteinpulver, end det anbefales.

Tværtimod er det en virkelig skidt idé. Får du mere end den anbefalede mængde, så vil du typisk opleve nogle ret ubehagelige bivirkninger. Det kan for eksempel resultere i slemme maveproblemer. Nogle oplever også at få mere uren hud, end de plejer at have.

Det må bestemt anbefales, at du dosere proteinpulveret nøjagtigt, som det står på emballagen. Det er også vigtigt, at du retter dig efter de øvrige anbefalinger i forhold til, hvordan og hvornår du bør indtage det.

Koncentrer dig om dit træningsprogram

Først og fremmest bør du koncentrere dig om at følge dit træningsprogram. Når du følger den plan, du har lagt, så har du gjort det største og mest nødvendige af arbejdet hen imod at komme i god form, at blive stærk og at udvikle større muskler.

Det er og bliver den mest effektive måde at nå dit træningsmål på.

Desuden bør du tænke meget på din kost. Den har også en stor indflydelse på, hvor gode resultater du får af din træning. Alt hænger sammen. Så når du træner hårdt, men fornuftigt, og du er bevidst om at spise og drikke sundt, så gør du alt, hvad du kan for at nå dit mål.