Det kan virke forvirrende og nogle gange som en hel jungle at finde rundt i når det kommer til kosttilskud. For hvad er kosttilskud egentligt? Og, hvorfor er det relevant at vide noget om? Kosttilskud dækker over flere ting, nemlig forskellige næringsstoffer. De næringsstoffer, kan måske være svære at optage igennem kost, og derfor er man nødt til at tage dem som et kosttilskud. Du vil her i artiklen, få en forklaring på, hvad kosttilskud er. Læs med her.

Hvorfor tager man kosttilskud?

Igennem normalkosten, er der nogle næringsstoffer som kroppen har brug for. Næringsstoffer dækker over protein, kulhydrat, fedt, vand, vitaminer og mineraler. Hvis vi kigger lidt nærmere på disse næringsstoffer, så er protein for eksempel dét, som man kalder for kroppens byggesten. For at give et eksempel, så er protein er nødvendigt for opbygning og vedligeholdelse af immunforsvar, celler og væv. Derudover, er det vigtigt for produktionen af hormoner blandt andet. Fedt er for eksempel vigtigt for at nogle vitaminer kan blive bedre optaget. Vitaminerne og mineralerne i sig selv, er nødvendige for blandt andet stofskiftet, knoglerne, omsætningen af næringsstofferne, immunforsvaret og røde blodlegemer. Dette er blot nogle af de vigtige ting, som er relevante at nævne.

Proteinpulver

Nogle mennesker får eksempelvis ikke nok protein igennem kosten. Til mennesker som træner en del, kan det være relevant at supplere med proteinpulver. Protein er med til at opbygge muskelmasse, men også reparere og genopbygge. Du kan finde en guide til proteinpulver i linket.

Vitamin D

D-vitamin er enormt vigtigt for kroppen. Mange danskere lider af mangel på dette vitamin og særligt i vinterhalvåret. D-vitamin, kan man få fra solen, men også igennem nogle fødevarer. Det er dog ikke alle som optager det lige godt, og derfor kan der være behov for et tilskud.

Dårlig optagelse af næringsstoffer i kroppen

Der kan være flere ting som spiller ind, hvis man har problemer med at optage eksempelvis vitaminer. Det kan eksempelvis være på grund af sygdomme i mave-tarm-kanalen. Det kan også være i forhold til fejlernæring, herunder spiseforstyrrelse. Er man opereret i mave-tarm-kanalen, kan det også påvirker optagelsen. Det betyder altså, at dem som ikke kan optage disse næringsstoffer tilstrækkeligt, måske derfor er nødt til at få kosttilskud i en mindre eller høj grad.

Mangel på vitaminer kan mærkes på nogle mennesker

Nogle gange er man måske ikke klar over, at der er nogle vitaminer man måske mangler. Andre gange kan det mærkes på kroppen. Særligt i forhold til nogle af vitaminerne. Så derfor, er det vigtigt at holde øje med sin krop for forandringer.

Hvordan lærer du mere om vitaminerne og mulig mangel på dem?

Det er måske ikke alle mennesker som er klar over om de mangler nogle specielle vitaminer. Det kan dog være en god idé at sætte sig lidt mere ind i emnet, hvis man ikke kender noget til det. Du kan eksempelvis læse mere her, omkring de forskellige slags og, hvilke fødevarer de kommer fra. Det er en god idé at få et tjek ved lægen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du mangler noget i forhold til eksempelvis vitaminer. Du kan også lære meget mere om eksempelvis proteinpulver, proteinsnacks og proteinbarer på nettet.