De fleste vil sige, at det lidt er ligegyldigt hvilken producent af proteinpulver, som du køber det af. Men ligesom med så meget andet, så vil man helst have det bedste mulige produkt, da man så får høj kvalitet, hvilket er det som giver dig mest.

Når man oftest kigger på kvaliteten af proteinpulveret, så kigger man oftest ud fra indholdet i produktet, af de 9 essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne. Så jo flere af de essentielle aminosyrer der er i, jo større er kvaliteten af det proteinpulver, som du står og kigger på.

Den typiske kvalitet af proteinpulveret afgøres i dag ud fra en metode, hvor man både kigger på de essentielle aminosyrer der er i, men man undersøger også hvor godt man fordøjer proteinkilden, da man først bruger og udnytter det protein man indtager, når det bliver fordøjet. Hvis det går for langsomt, så kan det være, at man ikke får det samme ud af det, da man i mange situationer har et ønske om at optage proteinet hurtigt.

Det hænger også sammen med, at de fleste tager deres proteinshake lige inden eller efter træning, så man vil gerne have, at proteinet kan arbejde sammen med kroppen, når det er den skal restituere og bygge sig selv op efter træning. Derfor er det svært at afgøre, hvad der egentlig er det bedste proteinpulver, og man gør derfor klogt i selv at undersøge produktet.

Proteinpulver til vægttab

Der er mange som i første omgang tænker, at de ikke skal bruge proteinpulver til vægttab, og det skal man heller ikke. Men det kan være relevant for mange, da det hjælper til at opbygge muskelmasse. Man vil så bruge proteinpulveret som et tilskud til behovet for protein, eller som en lille erstatning for et måltid.

Helt grundlæggende for et vægttab er, at man indtager færre kalorier end man har brug for. Hver eneste krop har et behov for kalorier, som den har brug for hver eneste dag for at fungere. Det er forskelligt hos alle, og det afhænger af muskler, størrelse og hvor aktiv man er. Men det er ud fra ligevægtsindtaget som det kaldes, at man afgør hvor mange kalorier man skal have.

En typisk proteinshake indeholder 35-40 gram proteinpulver, og det er omkring 150 kalorier, og den kan for nogle erstatte et måltid på omkring 500 kalorier, og allerede der, har man så sparet 350 kalorier væk.

Muskler og styrke til vægttab

Jo flere muskler du har jo mere vejer du, men med det sagt, så skal man vide noget om muskler. Det er godt med muskler, da det gør det nemmere at forbrænde, og derfor kan proteinpulver være godt, så man stadig kan bygge eller holde fast i sin muskelmasse under et vægttab. Kroppen fungerer ligesom en motor, og jo større musklerne er, jo hårdere arbejder motoren, og netop derfor vil større muskler hjælpe dig, når det er du har planer om et vægttab.