I dag er der mange, der anvender proteinpulveret som et godt supplement ved siden af den daglige kost. Det kan nemlig være svært at få den rette mængde af protein, hvis du er meget aktiv i din hverdag og gerne vil give din krop de bedste forudsætninger for at opbygge muskler. Men har kroppen virkelig brug for det ekstra protein, og hvad er de store fordele ved proteinpulver?

Vi giver dig en guide til proteinpulveret, og hvordan du vælger det rette produkt til dig. Der findes nemlig en masse forskellige varianter, og du kan altid læse mere på kosttilskudsguiden, der hjælper dig med at finde den helt rigtige løsning. Det eneste, du skal, er at beslutte dig for, hvilken smag du ønsker, at dit proteinpulver skal have.

Hvad er proteinpulver?

Lad os først få det helt på plads, hvad proteinpulver er. Når vi taler om proteinpulver, så er det pulver med et højt indhold af protein. Der findes forskellige former for dette pulver, men oftest taler man om valleprotein, der er pulverform produceret af komælk. Du finder også vegansk proteinpulver i dag, så alle kan være med.

Proteinpulveret kan have nogle forskellige egenskaber alt efter den version, du vælger. Kigger vi på den klassiske, som er valleprotein, så består det typisk af 75-85% protein, og derfor er det også en kalorielet måde at få den rette mængde protein på.

Proteinpulverets fordele

Der er en række fordele ved proteinpulver, og den største er selvfølgelig, at det hjælper dig til få en øget muskelmasse. Med den rette mængde af protein vil din krop have langt nemmere ved at opbygge muskler, så du kan få dit ønskede resultat. Samtidig er det en forholdsvis billig måde at få protein på, da den store konkurrence på markedet har presset priserne i bund.

Selvom proteinpulveret skal drikkes, så mætter det godt, og det er også en af de store fordele. Du kan nemt være i kalorieunderskud og samtidig får den rette mængde af protein – helt uden at føle dig sulten. Og så er der ingen grænser for, hvilke smagsvarianter du kan få, og derfor er proteinpulveret også et lækkert måltid.

Hvornår har du brug for proteinpulver?

I dag er der delte meninger om proteinpulverets nødvendighed hos mange, der træner, og der kan også være noget om snakken. For det er langt fra alle, der har brug for den ekstra proteinkilde, og derfor oplever nogle også, at de tager på af at indtage proteinpulveret. Det er nemlig ikke noget, du har brug for, hvis du spiser fornuftigt i hverdagen og træner et par gange ugentligt.

Hvis ikke du får nok protein i din kost, så kan det være en fordel for dig at indtage proteinpulveret, så din krop får de rette forudsætninger for at fungere optimalt. Dyrker du motion mere end tre gange om ugen, så er der også en god idé at indtage lidt ekstra protein, hvis du vil se gode resultater. Og hvis du styrketræner mere end tre gange om ugen, så er det især vigtigt med en masse protein, da det er den vigtigste kilde ved muskelopbygning.