Går du meget op i din træning, men synes du ikke, at du får de helt rigtige resultater, som du går og drømmer om? Så kan det være, at du skal sætte dig ind i hvad hhv. polær og upolær ift. molekyler er, og hvordan de påvirker din krop, og hvordan det kan gøre en stor forskel for din træning, men også for din indtagning af proteiner og mad generelt. Det kan især være essentielt at vide, hvis du gerne vil tage på i muskler, og du kan blive klogere på upolær og polære molekyler lige her.

Det er polære og upolære molekyler

Er kemi og biologi ikke din stærke side, og har du aldrig hørt om poplære og upolære molekyler for, så fortvivl ikke! Du er bestemt ikke den eneste, der ikke ved, hvad polære og upolære molekyler, men du kan blive meget klogere på det hele lige her, og hvordan det påvirker dig, din krop, din indtagning af mad og din træning. Det er sådan, at nogle molekyler er positive i den ene ende og negative i den anden ende. Det er disse molekyler, der er polære. Disse molekyler tiltrækker andre polære molekyler, og disse molekyler binder sig sammen negativ med positiv ende. Et af disse molekyler er vand.

 

De molekyler, der ikke har en positiv og en negativ ende, de er upolære. Et af disse molekyler er olie. Polære og upolære molekyler kan ikke blandes sammen, netop fordi den ene er polær og den anden er upolær. Det er også en grund til, at vand og olie ikke kan blandes sammen. Du har dog mulighed for at blande polære og upolære molekyler, hvis du har en emulgator, og dette har en stor betydning.

Det har molekyler at gøre med dit indtag af proteiner

Når det kommer til sundhed, og hvordan mad og motion kan påvirke kroppen, så er det et højt kemisk niveau. Der er hele tiden udveksling af molekyler gennem kroppens celler. Kroppen går nemlig ind og kontrollerer, hvilke stoffer der kommer ud og ind af cellerne. Fordi de to molekyler ikke kan blandes med hinanden, så går cellerne ind og styrker, hvilke stoffer der kan komme igennem de forskellige membraner i cellerne.

 

Normalt kan kun upolære stoffer komme igennem en cellemembran, og hvis polære skal kunne passere, så kræver det en receptor, hvilket består af proteiner. Så derfor er det nødvendigt for din krop, at du indtager en god mængde proteiner, hvis du gerne vil have, at dine polære stoffer, såsom vandholdige stoffer, til at kunne passere dine cellemembraner.

Disse fordele har dit proteinpulver for dig

Hvis du træner meget, så er du vant til at gøre brug af proteinpulver og indtage det dagligt. Det kan gøre en stor forskel på din træning og på din krop. Du kan gøre en masse godt for din krop, ved at indtage proteinpulver i forbindelse med din træning. Du kan bruge proteinpulver med vand i en shake, og du kan tilføje dit proteinpulver til grød og diverse retter for at få endnu mere protein i din kost. Det kan gøre en masse for din opbyggelse af muskler.

 

Når du går meget op i din træning, så er det også vigtigt, at du går meget op i din kost. På den måde kan du sikre det absolut bedste resultat af din træning. Både fødevarer og motion påvirker kroppen på et meget højt kemisk niveau, og jo mere du sætter dig ind i kemien, jo bedre kan du forstå, hvad bestemte fødevarer og ikke mindst former for motion gør for dig og for din krop.