Træning kan for nogle være en pligt, der bare skal overstås. Hvis det er det samme kedelige program, du kører igen og igen, kan det hurtigt blive surt at skulle træne. Træning behøver dog langt fra at være kedeligt. Du kan sagtens gøre det til en sjov aktivitet, som du vil se frem til. Det handler blot om, hvordan du betragter træning, og hvordan du griber det an. I dette indlæg giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du kan gribe din træning an, så det ikke ender med at blive kedeligt.

 

Vælg det, DU synes, er sjovt

Et af de bedste råd, vi kan give dig, er at lave noget, du synes, der er sjovt. Der findes alverdens måder at træne på. Træning behøver derfor ikke nødvendigvis være ensbetydende med at hive i nogle maskiner nede i fitnesscenteret.

Træningen er en betegnelse, der kan dække over mange ting. Grundlæggende skal træning egentlig bare være noget, hvor du får mulighed for at bevæge dig og være aktiv med din krop på. Der er derfor alverdens muligheder. Det kan være alt fra fitnesscenteret og forskellige træningsøvelser til forskellige former for boldspil og lignende. Der er derfor en masse forskellige muligheder. Du kan finde inspiration til forskellige måder at træne på her.

Det vigtigste er, at du skal vælge en træningsform, du synes, er sjov. Du skal ikke tænke på, hvad det er, alle andre er vilde med. Det er nemlig ikke ensbetydende med, at det er noget, du synes, er specielt sjovt. Gå derfor efter din egen mavefornemmelse, når du skal finde ud af, hvilken træningsform der passer bedst til dig.

 

Gør det til noget socialt

Har du svært ved at komme afsted til træning, fordi du synes, det er kedeligt at træne alene? Nogle mennesker foretrækker at træne alene, mens andre bliver mere motiverede af at træne med andre. Du skal finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Kan du mærke, at det sociale trækker meget i dig, kan det være en god idé at kigge efter en træningsform, hvor der er noget socialt med. Det kan være en løbeklub eller en holdsport af en art. Når du finder en sport, der passer til dig, men hvor der samtidig er noget socialt, vil du føle dig mere motiveret for at komme afsted.

 

Gør det til en vane

Det her råd er måske en smule vagt. Ikke desto mindre er vi mennesker et vanedyr. Vi har mange vaner, og når først vi har fået en vane, har vi svært ved at komme af med den igen. Det kan derfor være en fordel at gøre din træning til en vane. Det vil nemlig blive helt naturligt for dig at springe i træningstøjet, selvom du måske er en smule træt eller ikke lige føler dig motiveret.

For at skabe en vane er du nødt til at blive ved med at gentage. Det kan tage lidt tid, men før du ved af det, er træningen pludselig blevet en vane for dig, som pludselig ikke er så kedelig mere.