Flere og flere af os gør brug af apps, når der er brug for inspiration, råd og vejledning. Dette gælder ikke mindst indenfor motion og fitness. Som kvinde vil det få stor betydning for din succes med træningen, at du vælger apps, som er henvendt til kvinder.

Med målrettede fitnessøvelser er der større sandsynlighed for, at du får en udbytterig træning, og at du undgå overbelastning af led og muskler.

Du kan finde flere gratis apps her, der kan bruges til både hverdag og weekend, og som kan gøre det mere smidigt for dig at komme godt i gang med din fitness app.

Find de apps der kan skabe motivation for dig

Når det kommer til fitness, er det vigtigt, at du går efter de apps med øvelser, som interesserer dig. Du skal gerne kunne holde motivationen oppe i mange måneder, og derfor er det værd at undersøge forskellige apps med fitnessøvelser til kvinder.

Når du danner dig et overblik over de mange muligheder, kan du sammenligne apps i forhold til type af fitness. Der er kvinder, som ønsker at få markerede muskler, mens andre ønsker at gå ned i vægt.

Du skal altid vælge fitnessform, som matcher dine ønsker og ambitioner med at være fysisk aktiv.

Disse overvejelser kan være en hjælp for dig, når du skal vælge den bedste fitness app til dit formål:

  • Vil jeg opnå bedre kondition eller øget muskelmasse?
  • Har jeg brug for instruktionsvideoer eller daglige opdateringer med inspiration til øvelser?
  • Skal jeg kunne gemme data i appen?
  • Skal det være en app med eller uden krav om brug af træningsudstyr?

Der er flere parametre, som influerer på, hvilken app der vil være den bedste for dig. Vi har forskellige behov, ønsker og krav til motion.

Mens nogle apps fungerer med billeder og instruktioner, er der andre apps, som via videoer guider og illustrerer øvelser.

Her er en række fitness apps som du kan overveje:

Sådan kommer du godt i gang med fitness som nybegynder

Vi skal alle begynde et sted. Det er aldrig for sent at starte med at være fysisk aktiv og dyrke fitness. Når du vil godt i gang med fitnessøvelser, er det en god idé at gå efter de apps, som ikke kræver brug af træningsudstyr. Med dem kan du skabe dig dine første, gode erfaringer med fysisk aktivitet og finde ud af, hvilken motionsform du synes om.

Med tiden kan du vælge flere apps, som du kan skifte imellem. Du skal sørge for altid at træne med tilpas udfordringer for dig selv. Du opnår kun udbytte med din træning, når du presser dig selv tilpas meget fysisk. Derfor vil der med tiden være brug for øvelser, hvor du kan træne med vægte, træningselastikker, redskaber eller andet udstyr.

Værd at vide om gratisversioner og betalingsapps

De fleste apps med fitnessøvelser til kvinder er gratis. Her får du adgang til et bestemt antal øvelser, eller du kan gøre brug af standardfunktionerne i programmet. Vil du have flere øvelser, og vil du have mulighed for at indtaste data fra din træning, skal du betale for din app.

Det kan få stor betydning for dig i fremtiden og for din progression med træningen, at du holder styr på dine data indenfor bestemte fitnessformer.